Mindfulness voor volwassenen (groepstraining)

We hebben allemaal een volle agenda, werk, sport, kinderen, sociale activiteiten. Soms merk je dat door de hectiek van alle dag het je niet meer lukt om met rust en aandacht bij je werk te zijn. Of dat je bijna geen tijd meer hebt voor jezelf. Deze 5-weekse training Mindfulness is bedoeld voor iedereen die meer willen genieten van het leven, werk, gezin en vrienden en die bewuster wil ‘zijn’. De training helpt je om een meer ontspannen mens te zijn.

De mindfulnesstraining bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. In de training leer je:

  • hoe je beter om kan leren gaan met de stress van alledag en de vaak automatische reactiepatronen
  • hoe je meer in het hier-en-nu kan leven en weer kan genieten van de kleine dingen in
    het leven
  • hoe je met meer bewuste aandacht aanwezig kan zijn
  • hoe je om kan gaan met je eigen emoties zoals boosheid, schuld,verdriet of onmacht
    oefeningen om thuis te doen

De beknopte vijf-weekde training Mindfulness is gebaseerd op de reguliere Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-training. Leven in aandacht is niet iets wat we zomaar kunnen. Het vraagt inspanning om steeds opnieuw stil te staan bij onszelf, elke dag weer. Daarom is het van belang om thuis iedere dag tijd vrij te maken om te oefenen. Je werkt toe naar een manier die bij jou past om Mindfulness te integreren in je dagelijkse leven.

De training start op donderdagavond 20.00-21.30 uur Bij Mijs. De kosten voor de training bedragen 125 euro (inclusief deelnemersmap en cd’s of MP3). Er is plek voor 10 deelnemers. Als je boekt voor 1 december krijg je 20 euro vroegboekkorting.

De data van de 5 lessen: 7, 14, 21, 28 januari en 4 februari