Ouders

Het is heel goed dat je kind meedoet aan een mindfulness-training. Kinderen krijgen in de training handvaten hoe ze zich beter kunnen concentreren, beter kunnen ontspannen. Ze leren te voelen wat er in hun lijf aan de hand is en ze leren hoe ze dit onder woorden kunnen brengen. Dit helpt hen om zichzelf te begrijpen, te voelen wat ze zelf belangrijk vinden en van daaruit de juiste keuze te maken.

Of je kind nu meedoet met een mindfulness-training op school, of een individuele training bij mij volgt. Het is belangrijk om dit thuis goed te ondersteunen. Je kind is gebaat bij het doen van de oefeningen thuis. Verdiep je zelf in mindfulness, lees de handouts of het gemailde verslag, bespreek met je kind wat we in de les hebben gedaan en zorg ervoor dat er tijd en rust in huis is om (eventueel samen) de oefeningen te doen.

Het is ook mogelijk een individuele sessie bij mij te boeken zodat je zelf ervaart wat mindfulness is. Ook is het mogelijk om ouder en kind sessies te volgen. In september start er weer een groepstraining Mindfulness voor ouders.

Wil je meer lezen over mindfulness voor kinderen. Lees het boek Mindfulkids Heartfulkids van George Langenberg of het boek Stilzitten als een kikker van Eline Snel. Over het opvoeden van pubers schreef Eline Snel het boek Ruimte geven & dichtbij zijn.