Sporters

Wat heb je allemaal nodig om een goede wedstrijd te spelen? De juiste outfit, goede schoenen en een passende stick of racket. Bescherming door een bitje en scheenbeschermers. Goed materiaal, een uitdagend trainingsschema. Een goede training; prikkelende oefeningen, een enthousiaste trainer en coach. Een leuk en enthousiast team; goede verdedigers, aanvallers en een keeper. Spelinzicht, spieropbouw en uithoudingsvermogen.

Welke sport je ook doet, een goede techniek, tactiek en conditie zijn belangrijke aspecten voor het leveren van een sportprestatie en worden veelvuldig getraind. Maar minstens zo belangrijk is het mentale aspect van het sporten.

Hoe ga je om met wedstrijdspanning? Hoe houd je de concentratie vast? Wat helpt je effectief omgaan met negatieve gedachten voor, tijdens of na de wedstrijd.

De clinic

Tijdens de clinic leer je meer over het mentale aspect van sporten. Je leert over het belang van aandacht. We doen aandachtsoefeningen zodat je tijdens een wedstrijd beter kunt focussen. We maken een eerste verkenning van welke gedachten jou belemmeren en een goede prestatie of een goed gevoel in de weg staan. En je leert hoe je hier mindful mee om kunt gaan.

Kosten, plaats en tijd

De clinic duurt 1,5 uur. Er kunnen maximaal 16 personen (team en coach/trainer) aan deelnemen. De kosten voor deze clinic zijn €260. Indien 2 teams na elkaar de clinic volgen zijn de totale kosten €300. De kosten zijn inclusief voorbereiding, materiaal- en reiskosten.