Scholen

De aandachttraining helpt de kinderen beter concentreren en ontspannen

De mindfulness-training leert kinderen ontspannen en concentreren. Ook leren ze voelen en kijken naar wat ze zelf willen en fijn vinden. Zo zitten ze beter in hun vel! Deze training leert kinderen hoe aandacht werkt en hoe deze bewuster kan worden ingezet. Door de korte stilte-oefeningen leren kinderen zich beter concentreren. Ze raken minder afgeleid door hun omgeving, weten beter wat ze willen én kunnen beter omgaan met stress en spannende situaties.

Mindfulness in de klas

De mindfulness-training voor in de klas is geschikt voor de groepen 4 tot en met 8 van de basisschool en voor alle klassen van het middelbaar onderwijs. Klassen of individuele kinderen hoeven niet aan bijzondere voorwaarden te voldoen. In principe komt dus iedere klas in aanmerking. De training is zo ontworpen dat het met minimale belasting voor de leerkracht in een bestaand schoolcurriculum kan worden geïntegreerd.

Mindfulness individuele begeleiding (1,2 of 3 kinderen per les)

Een leerling die niet lekker in zijn vel zit heeft veel baat bij mindfulness. Hij raakt vertrouwd met het praten over zijn gevoel en gedachten. En hij leert technieken om minder te piekeren en beter te ontspannen. Door mindfulness zit het kind beter in zijn vel en kan weer goed meedoen in de klas.

Mindfulness na schooltijd (max 10 kinderen per groep)

In 8 lessen van 1 uur leren de kinderen mindfulness-technieken. De ouders/kinderen ontvangen geluidsbestanden met oefeningen en wekelijks een verslag per mail. Deze lessen vinden plaats op school in een klaslokaal of kleine gymzaal. De lessen worden gefinancierd door school, uit het Verlengde Schooldag budget of door de ouders zelf.

Mindfulness workshop ouderavond/teamdag

Mindfulness is een onderwerp wat veel ouders en leerkrachten bezig houdt. Daarom is het een geschikt onderwerp voor een ouderavond of een teamdag. Wat is mindfulness? Kan ik dat ook? Kan ik mindfulness doen met mijn kinderen? Hoe ga ik meer mindful om met de kinderen. Dat zijn vragen die we in de workshop beantwoorden